Fancom – охлаждане

Fancom – охлаждане

 

Системите за охлаждане на Fancom са основно два вида:

–  Padcoolingв буквален превод- охлаждане с „пита”.

Принципът е следният пред летните клапи се намират охладителни тела с вътрешна структура наподобяваща на пчелни пити, през които с помощта на помпа циркулира вода. Системата използва същият метод на охлаждане както в самата природа- изпаряване на вода. Когато ненаситеният въздух влезе в директен контакт с вода, той се охлажда, имайки предвид, че изпаряването на водата абсорбира енергия под формата на топлина. Охладителната система “pad-cooling” използва този природен феномен концентриран на възможно най-голяма възможна контактна повърхност между въздуха и водата.

Humibats принципът е същият като при PadCooling, но охладителите са напрвни от друг материал (обвивката е от специален полиестер със стъклена вата, а пълнежът е от много гъста полиетиленна мрежа). Т са по-издръжливи.

Тази система използва същия метод на охлаждане, който се използва в природата- изпаряването на вода. Когато въздухът влезе в директен контакт с водата, той се охлажда, тъй като изпаряването на водата абсорбира енергия под формата на топлина. Системата с Humibat охладителите използва този природен феномен, концентриран в най-малка площ с възможно най-голяма контактна повърхност между водата и въздуха. Затова охладителите Humibat са направени от най-качествените материали -обвивка от подсилен полиестер със стъклена вата, пълнежът от полиетиленова мрежа с висока плътност, разпределителната система от ПВЦ и помпата от неръждаема стомана. Пълнежът е направен като пчелна пита, за да се осигури максимална повърхност в най-малко място и съпротивлението на въздуха да е възможно най-малко. Питите са устойчиви на калций, вар и прах и лесно се мият, т.е. специално създадени за силно замърсената среда в животновъдните сгради.

Системата се адаптира много лесно и може да се приспособи към почти всеки вид инсталация, както такава работеща с под, така и с над- налягане. Охлаждането на въздуха чрез изпаряване е техника, която позволява охлаждането на сградите, в комбинация с вентилацията да се извърши по лесен начин и с ниски разходи.