Vencomatic X-treck

Vencomatic X-treck – Обратно към природата

 

Оптималният старт за бройлери X-Treck е уникална концепция, която позволява люпене във фермата в традиционни сгради за бройлери. X-Treck осигурява оптимален старт, което води до здрави бройлери и полага основите на по-голям успех в производството на бройлери.

 

При X-Treck, табли с 18 дневни яйца от инкубатори се поставят на релси, които се окачват по дължината на сградата. Релсовата система е поставена свободно във въздуха, осигурявайки оптимално движение на въздуха около яйцата по време на излюпване.

 

Контролирайки височината на системата с лебедка, мениджърът на фермата има лесен за употреба инструмент, за регулиране на движението на въздуха и температурата около зародишите.

 

X-treck

 Директен достъп до храна и вода за бройлери;
 Без стрес за бройлери >> трансп. на яйца;

 По-високо крайно тегло, възможно е и до 100 gr.

 По-висок здравен статус в резултат на лесен мениджмънт на птиците.

 По-добра конверсия на фуража

X-Treck; системата

• Допълнително към X-Treck има автоматична транспортираща система за таблите с яйцата. Тя автоматизира процеса на транспортиране на подносите от предната към задната част на сградата. Това намалява ръчния труд и увеличава потребителската ориентираност.

 

• Електронна лебедка ви позволава да автоматизирате още повече процеса в сградата с бройлери. Тя заменя ръчната лебедка и затова предлага още по-голямо намаляване на необходимостта от ръчен труд.

 

• С опорната система, грижата за новоизлюпените пиленца е още повече оптимизирана. Директно след излюпване, пиленцата кацат на изкуствена повърхност преди да стъпят на пода със сламата. Опорната система лесно се поставя под X-Treck.